Žodynas

  • A
  • Ą
  • B
  • C
  • Č
  • D
  • E
  • Ę
  • Ė
  • F
  • G
  • H
  • I
  • Į
  • Y
  • J
  • K
  • L
  • M
  • N
  • O
  • P
  • R
  • S
  • Š
  • T
  • U
  • Ų
  • Ū
  • V
  • Z
  • Ž

ARGANŲ ALIEJUS

Vertingą ekologišką arganų aliejų gamina vietinių moterų bendruomenė Maroke aplinkai palankiais būdais. Šiame sertifikuotame aliejuje yra daug polinesočiųjų riebalų rūgščių (linolo rūgšties, omega 6) ir tokoferolių (vitamino E ir antioksidantų). Maroko moterys jau daug šimtmečių arganų aliejų naudoja odos, plaukų ir nagų priežiūrai. Daug senų grožio paslapčių yra pagrįsta arganų aliejaus veiksmingumu – jis stiprina plaukus, suteikia jiems šilko švelnumo ir žvilgesio. 

ARGININAS

Ši amino rūgštis užtikrina pH stabilumą, ji optimaliai tinka plaukams ir odai. Argininas išgaunamas fermentuojant cukrų ir yra skirtas užtikrinti Essence d'Eclat formulės vientisumą ir stabilumą. 

AVOKADŲ ALIEJUS

Aliejus išgaunamas iš avokadų kauliukų, jame daug mononesočiųjų riebalų rūgščių (oleino rūgšties ir palmitoleino rūgšties) ir vitamino E, turi maitinamųjų savybių. 

BRAZIKAMIDOPROPILDIMETILAMINAS

Naujausios kartos kondicionuojamoji medžiaga, išgaunama iš kryžmažiedžių genties aliejų. Jį sudaro daugiausia behenilas (C22), kuris pašalina plaukų sausumą ir jų neapsunkina. 

CETEARILO SPIRITAS

Dažnai naudojamas odos priežiūros priemonėse. Ši medžiaga stiprina formulių drėkinamąsias ir minkštinamąsias savybes.

CETILO SPIRITAS

Šis alkoholio turintis esteris išgaunamas aplinkai palankiu būdu iš augalų ir naudojamas kaip kondicionuojanti ir stabilizuojanti medžiaga. 

CITRALIS

Dažniausiai randamas citrinžolių ir kitų šios genties augalų aliejuose. Jo yra ir kiečių, apelsinų ir citrinų eteriniuose aliejuose. 

CITRINŲ RŪGŠTIS

Alfa hidroksido rūgštis ir pH reguliavimo priemonė, išgaunama aplinkai palankaus proceso metu iš kukurūzų, cukrinių runkelių arba cukranendrių. Ji naudojama Aura Botanica priemonėse naudojimo kokybei užtikrinti. 

CITRONELOLIS

Kvapiųjų medžiagų sudedamoji dalis, išgaunama distiliuojant pelargonijas ir citrinžoles. Jo yra rožėse ir muskatų riešutuose. 

DAMASKO ROŽIŲ VANDUO

Gėlių vanduo išgaunamas iš vandens garų Damasko rožių distiliavimo proceso metu. Tai suteikia Essence d'Eclat nepaprastai malonų aromatą. 

GLICERILSTERATAS

Šis augalinės kilmės glicerolio esteris stabilizuoja putas, jis išgaunamas aplinkai palankiu būdu.

GLICEROLIS

Augalinės kilmės sudedamoji dalis, pasižyminti puikiomis drėkinamosiomis savybėmis; išgaunama aplinkai palankiu būdu.

HEKSILCINAMALIS

Natūrali kvapioji medžiaga, esanti ramunėlių eteriniame aliejuje. 

HIDROKSICITRONELALIS

Natūrali kvapioji medžiaga, esanti žaliųjų citrinų, citrinų, saldžiųjų apelsinų, apelsinų, sandalmedžių, mandarinų, kvapiųjų kanangų eteriniuose aliejuose.

Turi salsvą kvapą, primenantį liepžiedžių ar žaliųjų citrinų pumpurų kvapą. 

KAPRILO GLIKOLIS

Šis drėkinamoji medžiaga yra susintetinta dirbtiniu būdu. 

KARAMELĖ

Ši natūrali dažomoji medžiaga išgaunama aplinkai palankiu būdu iš kukurūzų arba kviečių, ji suteikia Bain Micellaire ir Soin Fondamental sodrų aukso atspalvį. 

KOKAMIDAS MIPA

Ši sudedamoji dalis optimizuoja tekstūrą. Tai iš kokosų išgaunamas esteris, jis užtikrina putų apimties stabilumą. 

KOKOGLIUKOZIDAS

Nejoninė paviršiaus aktyvioji medžiaga, išgaunama aplinkai palankiu būdu iš augalinių aliejų ir gliukozės su riebalų rūgščių spiritais. 

KOKOSŲ ALIEJUS

Šaltai spaustas ekologiškas Samoa kokosų aliejus yra išgaunamas tradiciniu būdu iš vietinių sąžiningos prekybos bendruomenių. Aliejus spaudžiamas rankomis iš baltosios augalo dalies tik tada, kai jis yra visiškai prinokęs. Šiame tyrame aliejuje gausu maitinamųjų lipidų, turinčių omega 6 ir omega 9 (nepakeičiamųjų riebalų rūgščių), taip pat daug lauro rūgšties (50 %), kuri giliai įsiskverbia į plaukų skaidulas ir maitina plaukus.

KOKOSŲ BETAINAS

Amfoterinė paviršiaus aktyvioji medžiaga, švelnus ploviklis, išgaunama iš kopros (kokosų minkštimo) aplinkai palankiais būdais.

KSANTANO DERVA

Polisacharidas, kurio sudėtyje yra įvairių cukrų (gliukozės / manozės / gliukurono rūgšties), išgaunamas aplinkai palankiu fermentacijos būdu. 

Komerciniais tikslais išgaunamos ksantano dervos sudėtis ir struktūra yra lygiai tokios pat, kaip gamtoje randamų polisacharidų. Ji naudojama kaip standiklis. 

LIMONENAS

Natūrali eterinių aliejų kvapioji medžiaga, turinti citrusiniams vaisiams būdingą kvapą. 

LINALOLIS

Kvapiųjų medžiagų sudedamoji dalis, esanti daugelyje eterinių aliejų, įskaitant levandų, bergamočių, raudonmedžio ir mėtų. 

NATRIO BENZOATAS

Šis dirbtiniu būdu susintetintas konservantas yra svarbus siekiant sumažinti mikrobiologinį pavojų ir užtikrinti formulės kokybę bei saugumą. 

NATRIO CHLORIDAS

Ši natūrali druska išgaunama Prancūzijos vandenyse, ir, priešingai vyraujančiai nuomonei, ji neturi neigiamo poveikio plaukų grožiui. Iš tikrųjų druska suteikia formulei suderintą tekstūrą ir užtikrina jos stabilumą. 

NATRIO HIDROKSIDAS

Reguliuoja formulės pH

NATRIO LAURILO SARKOZINATAS

Anijoninė paviršiaus aktyvioji medžiaga (išgaunama iš kokosų aliejus), turinti natūralių riebalų rūgščių ir aminorūgščių (sarkozino), padedanti formulei švelniai valyti ir skatinanti puikų putojimą. 

PROPANDIOLIS

Ši medžiaga kontroliuoja drėgnumą, ji išgaunama iš kukurūzų. Ji naudojama siekiant užtikrinti Essence d'Eclat formulės stabilumą ir vientisumą. 

ROZMARINŲ LAPŲ EKSTRAKTAS

Rozmarinų lapų ekstraktas naudojamas kaip antioksidantas, skirtas sustiprinti ir apsaugoti formulėse esančius aliejus nuo oksidacijos. 

SALDŽIŲJŲ APELSINŲ ŽIEVELIŲ ALIEJUS

Šis iš Brazilijos apelsinų išgaunamas eterinis aliejus naudojamas kaip pagrindinis elementas, suteikiantis natūralų kvapą visoms Aura Botanica priemonėms.

SALICILO RŪGŠTIS

Ši organinė druska naudojama kaip konservantas kulinarijos ir kosmetikos pramonėje. Ji užtikrina produkto mikrobiologinę saugą ir formulės stabilumą. 

SAULĖGRĄŽŲ ALIEJUS

Šis aliejus yra išgaunamas aplinkai palankiu būdu. Saulėgrąžų aliejuje gausu polinesočiųjų rūgščių, omega 6, oleino rūgšties ir vitamino E – šios medžiagos maitina ir puoselėja plaukus.

SIMONDSIJŲ ALIEJUS

Šaltai spaustas simondsijų aliejus turi daug retų lipidų ir vaškų. Šis aliejus neįtikėtinai glotnina, drėkina ir puoselėja plaukus. 

TOKOFEROLIS

Vitaminas E, išgaunamas iš sojų sėklų. Šis iš sojų aliejaus gaunamas antioksidantas skirtas sustiprinti ir apsaugoti formulėse esančius aliejus nuo oksidacijos. 

VANDUO

Šis skiediklis arba pagalbinė medžiaga yra nepriekaištingo, produkto kokybę užtikrinančio švarumo.

VYNO RŪGŠTIS

Ši alfa hidroksido rūgštis yra organinė rūgštis, išgaunama aplinkai palankaus proceso metu iš tokių pačių vynuogių, iš kurių gaminamas raudonasis vynas. Vyno rūgštis naudojama kaip pH reguliavimo priemonė. Ji aktyvina kitas sudedamąsias dalis, kad kondicionieriaus poveikis būtų stipresnis.

Į puslapio pradžią